​Italianen geven zich over aan tuinieren, maar is de kwaliteit van zaden echt belangrijk?

De Winter komt eraan en de gedachte om een moeilijke periode onder ogen te zien, die misschien in het huis wordt gesloten, brengt onvermijdelijk een beetje moedeloosheid met zich mee.

Echter, afgelopen perioden van isolatie, als gevolg van lockdowns, hebben niet alleen slecht nieuws gebracht. In Italië zijn er de afgelopen twee jaar veel mensen die zich hebben gewijd aan tuinieren. Periodes van isolatie hebben mensen in feite veel geholpen bij het aangaan van deze hobby.

Geaccrediteerde studies over het gedrag van mensen na het Coronavirus hebben aangetoond dat er in het afgelopen jaar een echte boom in de aankoop van tuinproducten is geweest.

Deze toename maakt duidelijk dat Italianen niet alleen slechte gewoontes hebben geleerd in lockdowns, zoals slecht eten of dwangmatig aankopen doen. In feite brengt het beoefenen van tuinieren bekende voordelen met zich mee, zoals innerlijke rust en kalmte, om er maar een paar te noemen.

Het plezier dat deze praktijk met zich meebrengt, gecombineerd met de vele beschikbare middelen in ons land, maakt dit tijdverdrijf steeds wijdverbreid en toegankelijk voor iedereen.

Elk jaar zijn er in feite veel bloemen en plantenbeurzen van noord naar Zuid waar u duizenden soorten kunt bewonderen en kopen. Onder de vele variëteiten van planten en bloemen aanwezig in de tentoonstellingen, kunt u meerdere soorten zaden die u toelaten om uw huizen te verfraaien vinden.

Velen zijn betoverd door de mogelijkheid van het verfraaien van hun kamers met de heldere kleuren van vele soorten bloemen. Alles gaat echter altijd uit van de keuze van geldige zaden voor hun bloemen, zoals de goede kwaliteit petunia zaden die je hier bijvoorbeeld kunt vinden.

Maar hoe kun je je welzijn verbeteren door het beoefenen van tuinieren? Laten we lezen in detail alle redenen.

Waarom planten en bloemen groeien het leven verbetert
De hobby van tuinieren heeft zeker het grote voordeel dat het niet noodzakelijk grote ruimtes nodig heeft, zoals je zou denken. Soms is slechts een klein balkon, een vensterbank of een hoek van het huis voldoende om een stukje groen of kleurrijk paradijs voor iedereen beschikbaar te hebben.

In feite zijn er veel getuigenissen van enthousiastelingen die begonnen met een paar potten van zaailingen of een aantal bloemen verzorgd binnen de muren van het huis, en vervolgens uit te breiden hun collectie met de komst van de lente.

Deze vooruitgang is te wijten aan de voordelen die de praktijk van het tuinieren brengt. medische studies tonen aan.

Of het nu gaat om grote tuinen of een klein hoekje groen in het huis, het beoefenen van tuinieren bestaat uit het maken van bewegingen die helpen bij het handhaven van goede spieren en het versterken van de bovenste ledematen, evenals het trainen van het hart en het handhaven van een goede circulatie.

Maar het deel dat de meeste voordelen krijgt is zeker de geest.

Tuinieren vereist, naast basiskennis, liefde, geduld. De zorg die is gewijd aan de bloem bevordert de vermindering van stress, en de cognitieve stimulatie die afkomstig is van de tevredenheid van het uiteindelijke resultaat, vergemakkelijkt goed humeur en verdrijft depressie.

Het proces van het planten en de daaruit voortvloeiende geboorte van de plant, helpt bij het kalm houden en vult met tevredenheid. Bovendien, zorg in het stadium van het water planten en bloemen, altijd houden ze gezond, houdt de geest bezig.

Al dit welzijn moet volgens precieze regels gebeuren. De eerste is ongetwijfeld om kwaliteit zaden te gebruiken, we begrijpen waarom.

Na de inzet komen de resultaten, maar pas op voor de zaden
Zoals we hebben gezegd, wordt alle liefde die gedurende het hele proces is geweest, terugbetaald door het uiteindelijke resultaat. Het zien van uw eigen balkon dat is een explosie van felle kleuren zoals die van petunia ‘ s en Surfinia, bijvoorbeeld, vult zowel de ogen en het hart met geluk.

We moeten echter voorzichtig zijn bij de keuze van zaden en goed begrijpen welke producten beter zijn dan andere. Het kiezen van niet goed verse zaden garandeert geen felle kleuren aan hun petunia ‘ s, omgekeerd zal een zaad van uitstekende kwaliteit geen problemen hebben in de ontluikende en groeifase.

Een andere belangrijke factor is het behoud van deze producten. Het houden van het zaad in niet-ideale omstandigheden, bevordert de vorming van schimmels.

Zoals gezegd mag de komende winterslaap niemand demoraliseren, integendeel, we moeten er gebruik van maken. Begin met zaailingen en een aantal bloemen, heel voorzichtig over de keuze van de producten en dan genieten van die hoek van kleurrijke paradijs gemaakt met je eigen handen om elke dag te bewonderen.

Geef een antwoord