150 miljoen euro voor trams

De directeur-generaal van de gemeente Florence, Giacomo Parenti, sprak tijdens een hoorzitting in de Commissie Algemene Zaken, organisatie, begroting, belastingen, onder voorzitterschap van Massimo Fratini over de volgende generatie EU, de financieringsmogelijkheden van de gemeente Florence.

“De ontmoeting met directeur-generaal Parenti was zeer vruchtbaar. We hebben de balans opgemaakt van de enorme hoeveelheid financiering die de komende jaren in Florence is aangekomen en zal aankomen. Ik heb gesproken over de vele projecten die zijn gepresenteerd en waarvoor – aldus De voorzitter van de Commissie Massimo Fratini-in het kader van de REACT-EU om financiering voor 80 miljoen euro is gevraagd, waarvoor zij 4,7 miljard euro hebben toegewezen aan Italië, de Europese Commissie, om de reactie van het land op de crisis van Covid-19 te ondersteunen en bij te dragen aan een duurzaam sociaal en economisch herstel.

Deze fondsen zijn onmiddellijk bruikbaar. Ze zullen worden gebruikt om werken te realiseren en te rapporteren tegen December 2023.Onder de gepresenteerde projecten voor de aankoop van elektrische bussen, interventies op duurzaam vervoer met de vervanging van schoolbussen en ter vervanging van de parkeerplaats van de Gemeentelijke Politie. Er is ongeveer 8 miljoen euro gevraagd voor projecten op het gebied van cultuur, sport, jeugd en sociaal beleid. 8,6 miljoen zal dienen voor een echte “digitale revolutie” van de amministrazione.La de belangrijkste lijn betreft het project “een socialer en inclusiever Europa”.

Zo ‘ n 60 miljoen euro uit het Sociaal Fonds zal worden gebruikt voor de financiering van projecten voor lopende uitgaven op sociaal gebied. Deze financiering moet echter worden behandeld in overeenstemming met de communautaire voorschriften, die voorzien in rapportage en streng toezicht door de communautaire organen. Dit vereist specifieke structuren binnen de administratie. Zij zijn echter moeilijk uit te geven. We hebben een miljard en 150 miljoen euro te besteden aan trams in de metropool Florence. De Pnrr 2020-2026 financiert met 222 miljoen euro de lijn 4.2 Piagge-Campi Bisenzio en 150 miljoen euro voor de lijn 3.1.2 naar Bagno A Ripoli die al was gefinancierd.

Bovendien wordt reeds 60 miljoen gefinancierd voor de variant van het historische centrum, 260 miljoen voor de lijn 3.2.2 naar Rovezzano, 50 miljoen voor de lijn Peretola-Polo scientifico-Sesto Fiorentino”.”Er werd ook gesproken over de volgende medewerkers binnen de administratie die niet alleen dienen om de exits die onlangs zijn geweest te vullen, maar ook om middelen te vinden die in staat zijn om de enorme hoeveelheid projecten en activiteiten die we plannen te beheren. Met de volgende begrotingswijziging zal het mogelijk zijn om in 2022 ongeveer 200 werkende units.In kort-concludeert Fratini – we zullen veel financiering hebben op Florence die nog nooit eerder was gezien en die het mogelijk zal maken om het gezicht van onze stad te veranderen.

Het is een historische uitdaging. We moeten zijn ready.In januari een nieuwe vergadering van de Commissie met de directeur-generaal is gepland om de voltooide, lopende en te plannen projecten in detail te analyseren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.