Corporate America ontlaadt op Biden ‘ s nieuw actieve business watchdogs

Corporate America opgezet Nieuwe aanvallen op vrijdag op president Joe Biden ‘ s antitrusthandhavers die hebben gezworen om te beteugelen in concurrentieverstorende praktijken en krachtig onderzoek bedrijfscriminaliteit.

De Kamer van Koophandel schreef drie brieven en diende meer dan 30 Freedom of Information Act verzoeken over wat het zei waren Federal Trade Commission mislukkingen strikt te volgen regels en toegeven aan politieke inmenging.

De FTC verdedigde zichzelf en zei dat het niet van koers zou veranderen ondanks kritiek van de lobbygroep van het grote bedrijfsleven over een reeks acties onder leiding van FTC-voorzitter Lina Khan.

Ook vrijdag, Alphabet Inc ‘ s Google (GOOGL.O) vroeg het Amerikaanse Ministerie van Justitie om te overwegen dat Jonathan Kanter, het onlangs bevestigde hoofd van de antitrustafdeling van het departement, zich zou terugtrekken van zaken die verband houden met de Zoek-en advertentiegigant vanwege zijn werk voor een lange lijst van Google-critici.

Kanter had gewerkt voor Google critici als Yelp, die de brief beschreef als ” luidruchtig pleiten voor een antitrustzaak tegen Google voor jaren.”

Het Ministerie van Justitie diende een antitrustzaak tegen Google vorig jaar en wordt verondersteld om de voorbereiding van een tweede gericht op de dominantie van het bedrijf van online reclame.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.