Covid: nieuwe regels voor quarantaine op scholen van kracht

De nieuwe richtsnoeren voor school quarantaine zijn van kracht. Met deze bepalingen in de aanwezigheid van een positief geval in de klas, de centrale tracking rapporteert de zaak van de school aan de afdeling preventie, die, na contact met de schoolleiding en in samenwerking met de laatste, zal alle leerlingen in de staat van actieve surveillance. Dit betekent dat zij binnen een maximumtijd van 48 uren een snelle antigeenbuffer zullen moeten maken genoemd T0.

Als het resultaat negatief is kunnen ze terugkeren naar school en dan dezelfde test herhalen, genaamd T5, na vijf dagen. De tampons kunnen worden gemaakt in de apotheek, door de kinderarts, door de huisartsen of in de schijven die door het bedrijf worden bereid. Als in een klas twee positieve resultaten worden gemeld, zullen de gevaccineerde leerlingen altijd de methode van twee snelle swabs volgen, terwijl de niet-gevaccineerde leerlingen in quarantaine worden geplaatst. Als een van de jongens positief wordt bevonden tijdens rapid antigeen swabs, een moleculaire swab zal zo snel mogelijk worden geboekt.

In het geval dat de positieve jongens in de klas meer dan drie klikken in plaats daarvan quarantaine voor alle Zoals eerder gebeurde en moleculaire swabs zijn gereserveerd. De nieuwe regels zijn echter niet van toepassing op kleuterscholen; als er slechts één positief geval is, worden kinderen tot 6 jaar gedurende 10 dagen in quarantaine geplaatst, samen met hun opvoeders en schoolexploitanten die in nauw contact zijn gekomen.

“Vanaf vandaag opent ook voor onze scholen een nieuw scenario – verklaart Giorgio Briganti directeur van de afdeling preventie van ASL Toscana sud est – omdat het gebruik van afstandsonderwijs tot een minimum wordt beperkt. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van veel uitgebreidere en snellere tests met pads en het gebruik van specifieke beoordelingen die worden uitgevoerd met betrekking tot de belanghebbenden, hun stand van vaccinatie, de klasse en het aantal epidemiologisch bevestigde gevallen, in de context van onderwijs”.

Tampons voor kinderen en tieners in het bereik 0-18 bij de gemeentelijke apotheek van San Donato in Poggio. Gezien de complexe situatie van de pandemie, en de trend is onstabiel en fluctuerende gezondheidsnoodsituatie van Covid-19, gekoppeld aan de komst van de vierde golf, de gemeente Barberino Tavarnelle, besloten om de activering van de nieuwe dienst testen snel antigene reorganiseren en het leiden naar de preventie en beheersing van de verspreiding van het virus in het voordeel van de studenten, een van de armste en meest fragiele, meest moeten worden ondersteund en beschermd. De nieuwe kans, de enige die momenteel beschikbaar wordt gesteld door de apotheken van Barberino Tavarnelle, zal ten goede komen aan burgers die woonachtig zijn in de gemeente Barberino Tavarnelle onder de leeftijd van 18 jaar.

De snelle antigene tests, gericht op het opsporen van Covid-19, zullen worden uitgevoerd buiten de apotheek van San Donato FarmaPesa, in een van de meest bevolkte gebieden en gekenmerkt door een hoge concentratie van gezinnen met kinderen. In het gehucht is er, in feite, de plexus van de lagere school van San Donato in Poggio en Sambuca Val di Pesa en een paar Km afstand, in Sambuca Val di Pesa, de gemeentelijke Nest Il Melograno en de kleuterschool La Casa sul Fiume zijn geconcentreerd.

De Raad van de Baroncelli heeft daarom het aangewezen geacht om de thuis en ontvangers te herdefiniëren, in vergelijking met de oorspronkelijke route die Farmapesa heeft genomen, na een zorgvuldige evaluatie van de behoeften die door de Gemeenschap zijn geuit, en in overeenstemming met de uitbreiding van het aanbod in de regio Toscane bereidt zich voor om de toegang van studenten tot de punten waar de pads te vergemakkelijken.

“De noodzaak om een andere wijze van dienstverlening vast te stellen is om de gemeentelijke administratie te weten – het verplaatsen van de apotheek comunale via Pisana en verwerking in deze fase, studenten, voortgekomen uit het debat en uit de work-sharing die u hebt geactiveerd met de schoolgemeenschap, deskundigen op het gebied en in overeenstemming met de richtlijnen van de regionale en nationale niveau om beter te reageren op de behoeften van de gemeenschap. Het is onze bedoeling de doelstellingen van de bescherming van de volksgezondheid na te streven door de behoeften van kinderen en adolescenten centraal te stellen voor wie we als overheidsinstantie alles in het werk moeten stellen om hen een normaal levensritme te garanderen dat zich voedt met onderwijs, socialiteit, spel, passies, interactie”.

“In deze ernstige en aanhoudende strijd tegen de Covid – benadrukt de gemeentelijke administratie – is het doel om prioriteit te beschermen wordt gegeven aan de zwakkere delen van de Gemeenschap en blijven ondersteunen de vaccinatiecampagne, die wordt verondersteld om het enige wapen en de meest effectieve tegen de Covid in staat om de circulatie van het virus te stoppen, het begin van ernstige ziekten te voorkomen, de sterfgevallen te verminderen, het tegengaan van de ontwikkeling van de varianten. Het vaccin, waar we al lange tijd publiekelijk voor pleiten, redt levens, de enige sleutel om uit de pandemie te komen en het normale niveau te handhaven waarnaar we zijn teruggekeerd.”

De tampon service zal worden verleend vanaf zaterdag 20 November, twee keer per week op woensdag van 16 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 16 uur door gekwalificeerd personeel in het kader van de overeenkomst ondertekend door FarmaPesa met Salus Toscana en dankzij de samenwerking van de jongeren van de Blauwe Kamer van Tavarnelle die de receptie en registratie dienst zal beheren.

De veiligheid en gezondheid van leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel in de eerste plaats. Het Sallustio Bandini Instituut voor Hoger Onderwijs van Siena heeft het niveau van bewaking verhoogd door alle klaslokalen uit te rusten met ontsmettingsmiddelen die in staat zijn om de lucht in het gebouw in een continue cyclus te reinigen. Een instrumentatie die zelfs in de aanwezigheid van mensen kan werken, met behulp van een gepatenteerde technologie, ontworpen om de effectiviteit van de behandeling en maximale veiligheid te garanderen.

In detail, de apparaten maken gebruik van een gecontroleerde emissie UV-C sanitair systeem dat doodt tot 99,6% virussen en bacteriën en heeft geen contra-indicaties, omdat het vermijdt schadelijk direct contact met ultraviolette stralen en voorkomt de productie van ozon. Bovendien regelt een app op afstand het in -, uitschakelen en bedienen van ontsmettingsmiddelen om energieverspilling, slijtage en beschadiging van apparaten te voorkomen.

“We zijn, op dit moment, – legt de directeur Alfredo Stefanelli – de enige school in de provincie die heeft voorzien, met een aanzienlijke investering, om zichzelf uit te rusten met dergelijke instrumenten. We hebben dit gedaan omdat we ons sterk inzetten om het welzijn op school te garanderen met een veilige en hoogwaardige service. We hopen dat een verbetering van de epidemiologische situatie ons binnenkort in staat zal stellen om ook alle verschillende activiteiten te hervatten die ons didactische en trainingsaanbod aanvullen en die een belangrijke bijdrage leveren aan de socialisatie van onze studenten, zoals educatieve reizen, uitwisselingen, bedrijfsbezoeken”.

Geef een antwoord