Dario Cecchini e il suo “Jazzsonic” a November Jazz

Prato, 13 November 2021-de laatste keer dat hij de rit van de Ridotto opnam was in 2015. Dario Cecchini, een Toscaanse saxofonist en componist die al vele jaren actief is in de nationale en internationale muziekscene, is een welkome terugkeer naar Politeama.

De tweede bijeenkomst van November Jazz, dinsdag 16 November (21.30), het zal de protagonist met Jazzasonic, zijn nieuwe project met een trio van uitzonderlijke muzikanten zoals Claudio Filippini (piano en keyboards), Gabriele Evangelista (bas) en Stefano Tamborrino (drums). Met loro Cecchini zal hij terugkeren om die gebieden te verkennen die zich uitstrekken over funk, jazz en moderne klanken die al centraal staan in zijn werk met zijn Funk Off, een groep onder de bekendste nationale waarvan hij al meer dan twintig jaar de Schepper en oprichter is. Al in de naam van het Jazzasonic project zie je de geest van de groep die, uitgaande van de composities van Cecchini, experimenteert in het trio oplossingen en talen voor nieuwe geïmproviseerde en muzikale paden.

Het idee van deze uitzonderlijke formatie werd geboren voor het tweedaagse evenement “Il Jazz italiano” per le terre del sisma in L ‘ Aquila, met groot succes sinds het eerste concert in 2015. Een viertal sterren dat met veelzijdigheid Dario ‘ s compositorische vaardigheden verbetert in een context die verschilt van die van Funk Off, na zijn muzikaliteit van jazz tot alle stromingen van zwarte muziek. De leden van de groep zijn niet alleen uitstekende muzikanten maar ook ervaren kenners van veel verschillende stijlen. De muziek van Jazzasonic is allemaal origineel en gecomponeerd door de saxofonist Dario Cecchini die, zoals in Funk Off, verbonden blijft met een persoonlijk en breed melodieus concept. De namen van de muzikanten zijn zeer bekend: Claudio Filippini, Gabriele Evangelista en Stefano Tamborrino zijn niet alleen toonaangevende spelers van hun instrumenten, maar ook flexibele en deskundige kenners van de vele stijlen die de hedendaagse muziek ons biedt.

Het November Jazz Festival keert op dinsdag 23 November terug voor het laatste concert met het duo Alessandro Galati en Lucrezia Von Berger.

De show zal plaatsvinden in overeenstemming met de anti-Covid regelgeving met de verplichting van de green pass bij de ingang: de kosten van het ticket zijn 15 euro. De aankoop van tickets kan plaatsvinden via het Ticketone-of Boxoffice-circuit of direct bij de ticketbalie van het theater, geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.30 tot 12.30 en van 16 tot 19.

Geef een antwoord