De onsterfelijke pop iconen van Andy Warhol in Pontedera

In het Palp Palazzo Pretorio in Pontedera – van 1 tot 20 maart 2022-vertellen meer dan 140 werken van Andy Warhol het verhaal van de meest aangrijpende performer van de massa maatschappij, een kleurrijke getuige van de iconen van zijn tijd: Andy Warhol. Iconen!

Andrew Warhol-veelzijdige kunstenaar onder de meest invloedrijke protagonisten van de twintigste eeuw, nieuwsgierig verteller van de massa samenleving en oogverblindende socioloog van Amerika ‘ 60s – hij was in staat om de fetisjen van de Amerikaanse collectieve verbeelding om te zetten in kunst, vooruitlopend op de vestiging van de macht van de massamedia.Andy Warhol, fotograaf, regisseur, ontwerper en illustrator, vader van Pop Art die is veranderd in iconen en Coca-Cola, Elvis Presley, The Campbell ‘ s Soup, Liz Taylor en Marilyn Monroe, the ticket of the dollar en Jackie Kennedy.De show met 141 werken vertelt al zijn professionele carrière door het presenteren van de meesterwerken van de periode: vanaf de kleurrijke Liz (1964), arriving at the inevitable Marilyn (1985-1988).

En wederom drie prachtige koe (van 1966 tot 1976), naast andere super iconen: Brillo Box (1970), Flowers (1970), Eletric Chair (1971), en niet te vergeten Campbell ‘ s Soup (1968). de tentoonstelling, georganiseerd in vijf secties, is in staat om de verschillende aspecten van Andy Warhol te verdiepen en te vertellen. Het tentoonstellingspad laat je het leven van dit buitengewone personage ontdekken vanaf zijn eerste werken tot die van de late jaren tachtig.

Andy Warhol. Iconen! het is het verhaal van het ongelooflijke leven van een man, karakter en kunstenaar, die de connotaties van de kunstwereld heeft veranderd, maar ook van muziek, Film en mode, die elke eerdere esthetische definitie radicaal heeft veranderd.Met het patronaat van de regio Toscane, gecreëerd door de gemeente Pontedera, door Palp Palazzo Pretorio van Pontedera,door de stichting voor Cultuur Pontedera, wordt de tentoonstelling geproduceerd en georganiseerd door Piuma, in samenwerking met Art Motors, en is samengesteld door Nicolas Ballario en Edoardo Falcioni. De tentoonstelling ziet Knauf als sponsor en ecofor als partner.

Geef een antwoord