De verkoop van beschermingsproducten tegen nucleaire dreigingen in Spanje vervijfvoudigt

De nucleaire dreiging als gevolg van het conflict in Oekraïne heeft geleid tot een toename van de verzoeken om specifieke beschermende uitrusting, waaronder: chemische pakken, volledige ademhalingsbescherming maskers of Handschoenen voor radioactieve bescherming. Het is een trend die is waargenomen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in beschermend materiaal, zoals de Murciana Global Protection die in de afgelopen dagen zijn verkoop van dit type producten heeft vervijfvoudigd.

Rusteloosheid en nervositeit onder de burgers zijn toegenomen als gevolg van de situatie in Europa en de recente herinnering aan de pandemie. Op dezelfde manier beginnen de mogelijke gevolgen in Spanje te worden gehoord. President Pedro Sánchez heeft gewaarschuwd dat” het ergste komt ” en zelfs sommige supermarkten rantsoeneren de aankoop van producten zoals zonnebloemolie. In dit verband is ook de belangstelling voor beschermingsmiddelen toegenomen.

Ook in bedrijven, die de mogelijke gevolgen van de situatie hebben voorzien en vooraf voorzieningen reserveren voor mogelijke problemen met de levering van ademhalingsproducten voor gassen en deeltjes.

Er is toenemende bezorgdheid en belangstelling voor beschermende uitrusting en bedrijven vrezen mogelijke bevoorradingsproblemen

Onder de door het bedrijf ontvangen verzoeken zijn er ook die voor NBQ PPE (persoonlijke beschermingsmiddelen voor nucleaire, biologische en chemische Defensie). Dit type product is zeer specifiek, het wordt alleen vervaardigd door bepaalde bedrijven die gespecialiseerd zijn in dat specifieke type bescherming. Bovendien wordt het gebruikt door het leger van de strijdkrachten tegen grote risico ‘ s, zoals bijvoorbeeld bij straatreiniging tijdens de covid-pandemie. De regering van Spanje heeft de afgelopen weken een aantal van deze beschermende uitrusting ter ondersteuning naar Oekraïne gestuurd. In het kader van Global Protección hebben zij een groot aantal verzoeken om dit soort bescherming ontvangen, hoewel zij zich herinneren dat het in de huidige context niet nodig zou zijn om apparatuur van deze kenmerken door de algemene bevolking aan te schaffen.

Geef een antwoord