een prijs in de honderdste verjaardag van de geboorte van Giuliacarla Cecchi

Na de doorbraak van 2020 als gevolg van de pandemie, de GIULIACARLA CECCHI Award terug, gewijd aan jonge aspirant-ontwerpers van modescholen over de hele wereld. Ook in deze editie, De VII, zijn er veel voorstellen op tafel van Pula Cecchi, die in de voetsporen van zijn moeder GIULIACARLA, draagt op het Florentijnse atelier opgericht in 1933.

De prijs, geboren om de honderdste verjaardag van de geboorte van Giuliacarla te vieren, dit jaar kiest voor een glamoureuze setting, de industriële architectuur van het rooster, of het Tepidarium, toegekend voor de gelegenheid door de stad Florence.

Tijdens het evenement – op 18 van 13 November – na de parade van de 10 finalisten van de wedstrijd, zal worden gepresenteerd aan het publiek een aantal modellen van de ontwerpers bekroond in voorgaande jaren en een deel van de” copernicaanse systeem ” non-profit vereniging opgericht door Pula om jonge kunstenaars te verbinden met productiebedrijven.

Tot slot, de show van de winter 2022 collectie ondertekend Pula Cecchi, een capsule kleur ecru en pasta “upcycling” of met het gebruik van zijde en historische wol van het huis, sommige al gewerkt.

De jonge sopraan Beatrice Nicastro zal de avond opfleuren met een aantal klassieke en moderne deuntjes. Tot slot, de prijsuitreiking van de drie outfits geselecteerd door een jury bestaande uit Caterina Chiarelli, Loredana Ficicchia, Tiziana Trillo, Thes Tziveli, Maurizio Mancianti, voorgezeten door Pula Cecchi, en de stem van de deelnemers van de show.

De wedstrijd, open voor alle creatievelingen gespecialiseerd in de mode-vrouwen sector tussen de leeftijd van 18 en 28, is gratis. De kandidaten in de wedstrijd hebben niet-gepubliceerde projecten geïnspireerd door “onderzoek, uitwerking en transformatie van een edele of technologische of eco-duurzame stof in een creatie van high fashion”gerealiseerd. De finalist deelnemers begeleid door hun leraren zullen gasten van het maison voor 4 dagen, daarnaast zullen de eerste drie geclassificeerde prijzen van respectievelijk 1.500, 1.000 en 500 euro te winnen.

De prijs is een eerbetoon aan de geest, stijl, competentie, strengheid, het vermogen om zowel materialen en verwerkingstechnieken van GIULIACARLA CECCHI transformeren, een ontwerper die linten en haar creaties sculptuur heeft de figuur van haar high fashion collecties gemaakt op maat in het erfgoed van de Florence kostuum galerij van Palazzo Pitti.

La Maison GIULIACARLA CECCHI, modeatelier florentine, werd geboren in 1933, door de wil van de oprichter Giuliacarla Cecchi (1913-2005), en loopt door de hele geschiedenis van de Italiaanse Mode van de ‘900; van maatwerk, high-fashion, origineel, en met de hand gemaakt wijdverspreid in de wereld, de “collecties van de auteur” exclusief en uniek, altijd gepresenteerd en gedistribueerd door Florence. Ze zijn de creaties van kleding gemaakt met behulp van alleen linten, en de reliëf werkingen die haar hebben toegestaan om te worden tentoongesteld in musea. Momenteel wordt het huis geleid door Pula Cecchi die, samen met GiuliaCarla, het beheer, de evolutie en de ontwikkeling van het modehuis heeft gedeeld en die met deze prijs de creativiteit, de avant-garde en de wijsheid van de moeder wil eren.

Geef een antwoord