In Pisa de tentoonstelling over Keith Haring

Pisa, 12 November 2021-de presentatie van Keith Haring ‘ s tentoonstelling vond vanmorgen plaats in Palazzo Blu. Vanaf November, voor het eerst in Italië, werken uit Japan, uit de Nakamura Keith Haring collectie. Een tentoonstelling die de bijzondere relatie vernieuwt die Haring, geboren in Reading, Pennsylvania en New York door adoptie, had met Pisa aan wie hij liet de muurschildering Tuttomondo, gemaakt in 1989, op de buitenmuur van de Kerk van St.Anthony. Een van zijn laatste openbare werken voor zijn vroegtijdige dood in 1990. De tentoonstelling is samengesteld door MondoMostre en gerealiseerd met Fondazione Pisa.

“In Palazzo Blu opent een andere grote tentoonstelling ter ere van een internationale kunstenaar. In feite wordt het jaarlijkse evenement opgewacht door pisanen, toeristen en kunstliefhebbers vernieuwd, die een selectie van Keith Haring ‘ s werken kunnen bewonderen die voor het eerst in Europa zijn aangekomen uit de Nakamura Keith Haring Collection, een museum gewijd aan de Amerikaanse kunstenaar in Japan. Nogmaals, de verdienste is van de Stichting, Pisa, en dank u in de naam van de stad voor het doorzettingsvermogen in het eren van de inzet om spice up van het culturele landschap van de stad door het projecteren van elk jaar Pisa in de lijst van de steden gekozen door duizenden toeristen als een bestemming voor een verblijf gewijd aan het bezoek van tentoonstellingen voor nieuwe en interessante-zei de burgemeester van Pisa Michele Conti- Het evenement van dit jaar wordt vooral verwacht in de stad, evenals de emotionele band die de pisaan hebben tegen de Keith Haring, die in 1989 in de stad bleef, realiserend op de rug van de pastorie van de kerk van Sant ‘ Antonio Abate, een van zijn laatste werken, voordat de ziekte om het leven te snel scheuren.

Om het vandaag te zien, met de pastelkleuren geïnspireerd door de gebouwen van lungarni pisani, de onmiskenbare visuele code en de vreugdevolle dans van de figuren die nog steeds de muur trilt, is het moeilijk te geloven dat “Tuttomondo” meer dan dertig jaar heeft gedraaid. In plaats daarvan zijn er velen voorbij gegaan, sinds Haring de beroemde muurschildering maakte die een echte daad van liefde voor onze stad vertegenwoordigt, waarbij hij een hart op de top tekende, een Pisaans kruis in het midden van de muur en de beroemde zin in zijn dagboek noteerde: “ik zit op het balkon en kijk naar de top van de Scheve Toren. Het is hier echt heel mooi. Als er een paradijs is, hoop ik dat het er zo uitziet.”

Hier ben ik er zeker van dat pisanen zullen weten hoe deze grote genegenheid te beantwoorden door haasten velen om te zien de werken van Keith Haring aangekomen uit Japan, om de juiste hulde te betalen aan een van de vaders van straatkunst en een van de meest gewaardeerde kunstenaars van tijdgenoten over de hele wereld”

Geef een antwoord