Project Voor.Italië: certificaten afgegeven aan nieuwe bosinstructeurs

Kwalificatiecertificaten werden vandaag geleverd aan het Forest Training Center van Rincine (CFFR) aan de 15 deelnemers in de cursus van Bosinstructeur in kappen en voorbereiding. De cursus, die 280 uur duurde, werd de afgelopen maanden in het Cffr gehouden als onderdeel van Het For-project.Italië (bosbouwopleiding voor Italië), gefinancierd door MIPAAF, voor het centrale noorden (Veneto, Emilia Romagna, Toscane en Umbrië). Hetzelfde CFFR heeft ook de cursus voor het centrale gebied (Marche, Lazio, Abruzzo en Umbrië) en twee demonstratieplaatsen gehouden in rincine (juli) en Rieti (oktober) uitgevoerd.

Het evenement was een gelegenheid om te praten over bosbouw opleiding en het nationale project voor.Italië (bosbouwopleiding voor Italië), waarbij voor het eerst alle regio ‘ s en autonome provincies worden betrokken bij het streven naar homogenisering van het nationale opleidingssysteem voor de bosbouw. Aanwezig onder andere het hoofd van de Cffr Toni Ventre, en de directeur van de Algemene Directie van de bossen van de MIPAAF, Alessandra Stefani.

“Sinds 2004 is het Rincine Forest Training Center het vlaggenschip van ons grondgebied – zegt de voorzitter van de Unie van gemeenten Valdarno en Valdisieve Vito Maida -. Sinds 2004 zijn wij een van de referentiepunten op nationaal niveau op het gebied van de opleiding, met betrekking tot de goede praktijken op het gebied van veiligheid die moeten worden gevolgd binnen een moderne bosbouw site met gekwalificeerde instructeurs en technici, alsmede een structuur speciaal voorbereid voor het doel”.

“Twee doelen van het hebben van meer en meer opgeleide operators – legt vicevoorzitter Stefania Saccardi uit -: de eerste betreft veiligheid, we mogen niet vergeten dat de bosbouwsector nog steeds degene is die in Toscane het grootste aantal ongevallen veroorzaakt. Het andere doel is de bosrijkdom op de meest correcte manier te exploiteren. De professionele figuren die uit deze cursus komen, het resultaat van een ministerieel project dat alle Italiaanse regio ‘ s interesseert en Toscane, leider van de groep Midden-Italië, is de eerste regio die de cursus heeft voltooid, zal de standaard van referentie zijn voor degenen die in het bos zullen moeten werken. Een hoge standaard en kwaliteit die onmisbaar is-besluit Saccardi-omdat het juist degenen zijn die uit deze cursus komen om op hun beurt de operators en boswerkers op te leiden die in onze bossen zullen werken”.

Geef een antwoord