Solidaridad gaat de straat op 19 Maart in het gezicht van de exorbitante toename van elektriciteit en benzine

Solidaridad gaat op 19 Maart de straat op in Murcia uit protest tegen de prijsstijgingen die burgers moeten doorstaan in basisdiensten zoals elektriciteit. Onder de slogan “we moeten hem eruit gooien” roept de Unie op tot mobilisatie tegen het beleid van de Sánchez-regering, dat tot onzekerheid en koopkrachtverlies heeft geleid en de werknemers in een dramatische situatie heeft gebracht.

Rodrigo Alonso, kondigde deze week de concentratie tegen de regering van Pedro Sánchez voor de exorbitante stijgingen van de prijzen van elektriciteit, benzine en andere basisvoorzieningen. Het zal plaatsvinden volgende zaterdag, 19 maart om 12: 00 in de ochtend in de voorkant van de gemeentehuizen van heel Spanje.

Solidaridad heeft bekritiseerd hoe terwijl elektriciteit op historische hoogten, de inflatie omhoogschiet, de werkloosheid stijgt en de honger rijen langer zijn, het Ministerie van gelijkheid wijst meer dan 20.000 miljoen in feministische beleid. Om deze reden verzekert de vakbond dat er 20.000 miljoen redenen zijn om op 19 Maart de straat op te gaan.

Daarnaast verwijt hij de PSOE en Unidas Podemos regering voor het herhalen van de mantra van ‘we will come out stronger’ wanneer vandaag de liter benzine bereikt 2 euro, en voor duizenden Spanjaarden die gebruik maken van hun auto en transport werknemers “deze kosten zijn onbetaalbaar”. Ook herinnert de opleiding eraan dat de regering 17 miljoen aan subsidies aan UGT en CCOO heeft goedgekeurd, Meer dan het dubbele van vóór de pandemie. En hij waarschuwt: “ze ontvluchten de Spanjaarden om de vakbonden het zwijgen op te leggen, het is corrupt en crimineel.”Daarom, dringt de opleiding, deze 19 Maart de arbeiders van Spanje zullen genoeg zeggen! op straat.

Geef een antwoord