Waterstof trein op Faentina: er is het project

Tijdens de metropolitane Raad die vanmorgen op een speciale trein van Florence Santa Maria Novella naar Marradi werd gehouden, presenteerde de burgemeester van de metropolitane stad Florence een project voor een waterstoftrein op de spoorlijn van Faentina, ook gedeeld door de regio Toscane en Emilia-Romagna en dat vervolgens werd uitgevoerd door RFI. Dit is een voorlopig project om de mobiliteit van waterstofsporen op Faentina te realiseren. Het zou “een van de eerste lijnen ooit met waterstof-aangedreven treinen in Italië”.

Deze voertuigen zetten technisch gezien de chemische energie van waterstof om in mechanische energie. Dit kan worden gedaan door het te verbranden in een verbrandingsmotor of door het te laten reageren met zuurstof in een brandstofcel die elektriciteit produceert.

In overeenstemming met de financieringscriteria van de Pnrr wordt in het Florentijnse gebied een waterstofopslagstation gebouwd voor het laden van de treinen die aanvankelijk op deze lijn zouden worden gebruikt. Het project wordt ondersteund door een studie in opdracht van de wettelijke auditors van de Mugello, waarvan sommige op de trein tijdens de presentatie: de burgemeesters van Borgo San Lorenzo Paul omoboni, Vicchio Filippo Carlà Campa, Marradi Thomas Triberti (die ook de directeur van de Metrocittà is), Dicomano Stefano Passiatore, van Scarperia en San Piero Federico Ignesti.

De bijeenkomst betrof ook de problemen van pendelaars die de lijn gebruikten.”Het voordeel van het project is tweeledig – Nardella heeft uitgelegd-we kunnen direct omzeilen het probleem van de elektrificatie van de Faentina, dat is zeer complex en duur precies voor de kenmerken van de lijn. Aan de andere kant is er het voordeel van de grote vermindering van de vervuiling. Het gebruik van dieseltreinen betekent tegenwoordig brandstof voor verontreinigingsproblemen, terwijl waterstof minstens 50% minder vervuiling garandeert, met name groene waterstof, geproduceerd uit alternatieve energiebronnen.

Daarom is het project dat wij met Rfi en met de regio ‘ s aan de regering voorleggen, in overeenstemming met de financieringscriteria voor Pnrr. Ik hoop dat de regering snel een antwoord kan geven”.Er zal u een bijeenkomst van de regio en Trenitalia worden gevraagd, met een delegatie van de stad en van de met de wettelijke controle belaste accountants van de Mugello, om de aandacht te vestigen op de cruciale kwesties die de afgelopen maanden aan de orde zijn gekomen, en om mogelijke oplossingen te ontwikkelen om op korte termijn de spoorwegdienst op deze as te versterken, met een groter aantal races, en om de vervanging van het rollend materieel te vragen zoals voorzien in dit contract.Aan de zijlijn van de Raad, na terugkeer in Florence, Burgemeester Nardella ontmoette journalisten aan wie hij het project op de waterstoftrein illustreerde en met hen concentreerde hij zich ook op andere onderwerpen: “gisteren had ik een interview met Minister Brunetta die mij bevestigde dat de release van de verwachte omzet voor gemeenten zal worden uitgebreid naar metropolitane steden.

Dit is geweldig nieuws, omdat, zoals u weet, de metropolitane steden in Italië zijn 14 en bestrijken meer dan 1.000 gemeenten, wat overeenkomt met ongeveer 35 procent van het bbp, zijn nog steeds in de blokkering van de omzet en, in veel gevallen, worden gedwongen om een tempo van het inhuren van een nieuwe werknemer voor elke vier mensen.

Geef een antwoord